Istoric Biserica Flacăra Închinării

În ianuarie 2009, Pastorul Ghiță Dicoi, împreună cu un grup de aproximativ 200 de oameni, cei mai mulți dintre ei tineri, au plecat din Biserica Penticostală Salem și au fondat Biserica autonomă Flacăra Închinării, cu o viziune pentru o biserică contemporană, relevantă pentru oamenii din vremea noastră, practicând o închinare în duh și în adevar.

Dorim să-i ajutăm pe oameni să Îl cunoască pe Dumnezeu și să devină ucenici destoinici și  lucrători pentru El.

Am considerat că putem face aceasta cel mai bine fără granițele unei denominațiuni, de aceea, Biserica Flacăra Închinării este o biserică autonomă, non-denominațională.

În primele două duminici, întâlnirile Bisericii Flacăra Închinarii au avut loc la Biserica Reformată de pe strada Regina Maria din Alba Iulia dupa care, pentru următorii cinci ani, în sala de conferințe a Hotelului Parc.

De la începutul ei, Biserica Flacăra Închinării a intrat ca membru în Federația Bisericilor Creștine Autonome din România (FBCAR).

Între timp, eram în căutarea unui loc mai mare, pe care sa îl folosim permanent, deoarece sala unde ne întâlneam era arhiplină, destul de nepotrivită pentru nevoile noastre și era închiriată doar duminica.

În anul 2012, am început construcția noii clădiri pe terenul pe care l-am primit în folosință, prin harul Lui Dumnezeu și bunăvoința Primăriei Municipiului Alba Iulia.

În vara anului 2014, prin munca neobosită a pastorului nostru împreună cu membrii bisericii, cu ajutorul donațiilor venite de la membri și de la prietenii care au simțit cu nevoia noastră, am intrat în clădirea noua.

În acest moment, următorul proiect pe masa de lucru este construirea unei grădinițe care să servească familiilor cu copii mici din biserică și din orașul nostru.